luni, 19 mai 2008

descopera lumea. deschide-te

majoritatea deciziilor pe care le luam in viata, indeosebi cele importante, au ca factor preponderent fenomene independente de noi. un om care ne-a marcat, o intamplare inedita sau versurile unui cantec intr-o noapte de vara sunt de multe ori cauza unor schimbari esentiale in comportamentul nostru.

sunt un adept al schimbarilor. sunt de parere ca lumea care ne inconjoara, mediul in care traim poate fi privit in mii de moduri diferite, fiecare avand farmecul lui, fiecare oferind lectiile lui de viata. incearca sa vezi lumea prin ochii unui rocker sau ai unei fete de liceu. incearca sa vezi lumea prin ochii induiosati ai unei mame iubitoare. sistemul de credinte este diferit. sistemul de valori este diferit.

fiecare are o notiune diferita asupra fericirii.

de prea multe ori ne propunem teluri inalte si ne afundam atat de adanc in incercarea de a le atinge incat uitam sa mai respiram aerul primaverii, sa ne bucuram de rasaritul de soare sau de inocenta fluturilor care zboara din floare in floare. in lumea de astazi, in lumea moderna, e greu sa mai crezi ca tu esti singurul tau stapan.

fiecare clipa care se scurge te duce cu o clipa mai departe. ce frumos ar fi sa ne putem aduce aminte de toate clipele trecute. pentru cei mai multi dintre noi insa, clipele trecute se pierd intr-un nor imens de ceata, in care nu le mai putem distinge. este norul cotidianului in care am intrat. este ceata monotoniei care ne inconjoara. actiunile noastre sunt niste reflexe inteligent dobandite pentru a trece mai usor de la o clipa la cealalta. suntem lenesi!

alege-ti o clipa. fa ceva diferit. iesi din ceata.

cumpara-ti acea esarfa scumpa sau intarzie o zi la birou. canta la dus dimineata sau zambeste cand intri la metrou. asculta-ti dorintele. efectele secundare care te retin de multe ori sunt nascociri ale norului de ceata, care te vrea inauntru. el se hraneste cu clipele tale de viata si te vrea lenes. vrea sa traiesti conform standardelor sale pentru ca astfel isi asigura cat mai multe secunde ale timpului tau.

incearca sa iesi. deschide-te

2 comentarii:

F spunea...

Salut,vrei sa faci parte din 100 Ro?

kiss|aly spunea...

Frumoase cuvinte, insa ce poti face cand alegi o cale (nu neaparat rea) si la jumatate constati ca tot ceea ce faci nu te defineste ca om, ca nu te simti implinit? Viata e ciudata, sinistra. In fond, ce trebuie sa faci in viata ca fii fericit? Fiecare are fericirea lui, nu? Fericirea nu exista. A fi fericit inseamna a trai viata asa cum iti place, insa pentru a face acest lucru trebuie sacrificate anumite opinii, si anume ale celor dragi, ale prietenilor si ale persoanelor asupra carora se reflecta actiunile tale, direct sau indirect. Eu personal nu as putea face acest lucru, deoarece am un prieten bun cu mine numit Constiinta. In concluzie, nu stiu... habar nu am care este concluzia. Viata ramane o enigma. Vorba lui Stanislaw Jerzy Lec: Este periculos sa traiesti, cine traieste, moare!